(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Jahodová roláda
Potřebné ingredience
5vajec,5lžíc c.krupice,5lžíc polohr.mouky a marmeláda máslo,mléko,trochu cukru,hladké mouky a jahody
Postup přípravy
Roláda-do šlehače dám 5 celých vajec,5 lžíc cukru krup.a šlehám asi 10minut,pak přidám 5lžíc polohrubé mouky.Dám na plech vyložený peč.papírem a do rozehřáte trouby.Peču 8-10minut.Po upečení hned sundám z papíru a teplé zaroluji.
Krém-vetší půlku másla dám do šlehače,přidám vrchovatou lžíci ml.cukru a šlehám.Mezi tím si dám do kastrůlku 250ml mlíka a 1a 1/2lžíce hladké mouky.Povařím a nechám vychladnout,při chlazení promíchávám.Vychladlé přidám do mixéru k rozšlehanému máslu a promíchám spolu.Potom roládu rozbalím potřu marmeládou na to krém,naskládám na kousky nakráté jahody,zabalím zpět.namažu a nazdobím vrch a dám ztuhnout do lednice.Dnes jsem do krému rozmixovala hrst jahod.
Krém-vetší půlku másla dám do šlehače,přidám vrchovatou lžíci ml.cukru a šlehám.Mezi tím si dám do kastrůlku 250ml mlíka a 1a 1/2lžíce hladké mouky.Povařím a nechám vychladnout,při chlazení promíchávám.Vychladlé přidám do mixéru k rozšlehanému máslu a promíchám spolu.Potom roládu rozbalím potřu marmeládou na to krém,naskládám na kousky nakráté jahody,zabalím zpět.namažu a nazdobím vrch a dám ztuhnout do lednice.Dnes jsem do krému rozmixovala hrst jahod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Malstep
(upraveno)
13. 6. 2011, 13:48
Jani, v sobotu jsem Vaše rolády pekla, měla jste pravdu, obě byly naprosto luxusní ... jen se po nich zaprášilo ... moc děkuji za super tip a recept Lenka
žingi
(upraveno)
13. 6. 2011, 9:20
@Malstep
krtečku děkuji,já vím,u nás je to stejné s roládama
Dada34
(upraveno)
7. 6. 2011, 17:55
Hyzule
(upraveno)
21. 5. 2009, 13:45
Jani zítra budu dělat tvou roládu.Jen mám strach aby mi nepopraskala Co?Nemám se obávat?Jo a knedle jsou výýýborné
žingi
(upraveno)
23. 5. 2009, 20:17
@Hyzule
nevím jak nepopraskala,musíš ji rolovat teplou
magsan
(upraveno)
3. 5. 2009, 15:53
no vidíš Jani, já dělám rolády naprosto stejně, co se týká surovin, akorát ještě nejdřív šlehám sníh a pak postupně přidávám mouku, žloutky, cukr. Krémy dělám pokaždý, jak mě napadne . Vyfotím
žingi
(upraveno)
5. 5. 2009, 7:22
@magsan
je zbytečné šlehat sníh zvlášť,ta roláda to nepotřebuje.A kde je ta ,jsem mrkla a nevidím
Loule
(upraveno)
21. 4. 2009, 20:34
Ta musí být vynikající
žingi
(upraveno)
22. 4. 2009, 11:33
@Loule
Lucko,opravdu je.Už se těším na červen až porostou
mishula
(upraveno)
17. 6. 2008, 19:31
no vypadá to skvěle... ...jdu na to ...a neni problém s tim krémem? Nesrazí se mi...nemám stim zkušenost!
žingi
(upraveno)
17. 6. 2008, 22:58
@mishula
Míšo,když necháte mlíko s moukou vychladnout tak určitě nesrazí.Ještě se mi to nestalo
mishula
(upraveno)
19. 6. 2008, 13:16
@žingi
Jani děkuju za tip! Sice jsem tam v tom kvapu zapoměla dát marmeládu, tak jsme si ji na každý kousek namazali jak máslo na chleba , ale nikdo neodmítl a byla jsem pochválená vaší zásluhou! Díky Jani!
žingi
(upraveno)
19. 6. 2008, 14:14
@mishula
Tak příště ji tam nezapomeňte dát.Jsem ráda,že chutnala.Tato je u nás nejoblíbenější
tygrova
(upraveno)
16. 6. 2008, 21:00
mňamózně to vypadá, natož jaké to bude opravdu
žingi
(upraveno)
16. 6. 2008, 21:02
@tygrova
Je výborná a voňavá.Dnes jsem poprvé přidala do krému jahody,ale lepší je bez.Jahody pak jdou víc cítit na chuti
berrries
(upraveno)
16. 6. 2008, 20:57
už se mi zbíhají sliny, dnes jsem upéct nestihla, tak udělám zítra jahůdkovou....
žingi
(upraveno)
16. 6. 2008, 20:58
@berrries
udělejte,dokud jsou jahody